Implantologie – Tandartspraktijk Wichgers – Huissen

Implantologie

Wat is Implantologie?

Als men één, meerdere of alle tanden en kiezen mist, kunnen implantaten worden
geplaatst met daarop, afhankelijk van de situatie een kroon; een brug of een zogenaamd klikgebit. Hierdoor kunt u weer goed eten, praten en lachen

wichgersWat is een Implantaat?

Een implantaat kunt u het beste vergelijken met een kunstwortel. Een implantaat vervangt een afwezige tandwortel en wordt als een schroef in de kaak gebracht. Implantaten worden gemaakt van een lichaamsvriendelijk materiaal zoals titanium. Soms zijn ze voorzien van een keramische laag. Het implantaat biedt houvast voor een kroon, brug of overkappingsprothese.

Wat zijn de voordelen van een implantaat?

wichger1Een implantaat vervangt de ontbrekende tand of kies zonder dat andere tanden of kiezen worden betrokken. Een ander voordeel is dat een implantaat niet alleen de tand of kies vervangt maar ook de wortel.

Wanneer is een behandeling met implantaten mogelijk?

In principe kan bij iedereen met volgroeid kaakbot (vanaf ongeveer achttien jaar) een implantaat worden geplaatst. Voor een succesvolle behandeling moet u wel aan enkele voorwaarden voldoen:

  • Uw kaakbot moet gezond zijn.
  • Het tandvlees van de resterende tanden moet gezond zijn.
  • Is dat niet het geval dan wordt dit eerst behandeld.
  • U moet voldoende kaakbot hebben voor de verankering van de implantaten.
  • U moet bereid zijn de aangebrachte voorzieningen goed te onderhouden.

De tandarts beoordeelt aan de hand van röntgenfoto’s of u voldoende kaakbot heeft en of het gezond is. Tegenwoordig is het mogelijk nieuw kaakbot te laten ontstaan op plaatsen waar er te weinig van is.

wi2